HARTvrouwen Den Helder

Het begin van HARTvrouwen Den Helder is gemaakt op DE BEURSVLOER - woensdag 13 april 2022

Beursvloer – woensdag 13 april – initiatief van de Helderse Uitdaging i.s.m. Scholen aan Zee

(Opening wethouder Pieter Kos, sluiting Burgemeester Jan de Boer)

Wat een prachtige middag! Bedrijven, verenigingen en stichtingen die allen hun Sociaal HART voor Den Helder laten spreken door hun aanwezigheid en aanbod. Vooraf laten bedrijven, organisaties, stichtingen en verenigingen (meer dan 40 stuks vertegenwoordigd) weten wat zij willen aanbieden en waar zij naar opzoek zijn. Onder begeleiding van enthousiaste hoekmannen en -vrouwen worden partijen bij elkaar gebracht om matchend aanbod te vinden. ALLES MET GESLOTEN BEURS. Het aanbod wordt beantwoord met een tegenprestatie van gelijke waarde.

Zelf ben ik een groot (enthousiast) netwerk rijker en heb de volgende deals mogen sluiten:

  1. Mee & de Wering: warme connectie gelegd om tot samenwerking te komen voor het trainen en inzetten van ervaringsdeskundigen in Buurtkrachtgroepen. Ik ontvang van hen een training Fondsenwerving voor Stichting HARTvrouwen.
  2. Accountantskantoor OMNYACC, Rob Schouten, geeft mij een cursus boekhouden voor penningmeesters. In ruil geef ik een presentatie over het onderwerp Huiselijk Geweld en wat eenieder daar persoonlijk voor een ander in kan betekenen.
  3. Druktemaker faciliteert mij een Social Media Training. In ruil ontvangen zij een nader te bepalen bedrijfsvoorlichting op het thema Huiselijk Geweld of een aantal ‘goede gesprekken’ als loopbaancoach.
  4. Stichting De Uitkomst (in oprichting) hebben als doel om een laagdrempelige ontmoetingsplek te regelen waar mensen die onder het minimum leven terecht kunnen voor doorverwijzing naar (gratis) initiatieven waarmee zij hun leven kunnen verrijken en opbouwen. Natuurlijk staat HARTvrouwen klaar met haar Buurtkrachtgroepen om ook deze vrouwen te empoweren naar een haalbare stip aan de horizon: waarin zelfregie, innerlijke rust, liefdevol gezinsleven en perspectief op werk waar je blij van wordt onderdeel van die stip zijn.
  5. Stichting Lilly’s kledingbank wordt de plek waar ik mijn kleding naartoe breng. De oprichtster is een enthousiaste dame, met een enorm netwerk. Zij zal ons kunnen helpen om onze doelgroep nog beter te bereiken.
  6. Ook de Soroptimisten waren vertegenwoordigd. Zij staan klaar om Goede Doelen te ondersteunen met hun ideeën en inzet – met zowel hand en spandiensten als werven van budget. Sinds kort mag ik mezelf ook een Sor noemen, blij dat ik als lid ben toegelaten.

Aan het einde van de avond is er voor bijna € 70.000 aan deals gesloten! Allen door notaris gecontroleerd en vastgelegd!

Robbert Waltmann, Algemeen Directeur bij Woningstichting Den Helder, heeft mij geïnspireerd om specifieke contacten te leggen en mij laten ervaren wat een mooie kansen er tot samenwerking liggen in Den Helder.

Harry Nieuwenhuizen, directeur Coöperatieve Rabobank Den Helder, gaf mij de waardevolle tip om een connectie te maken met OMNYACC Accountants.

Wat fijn om op eigen thuisbodem de zaadjes te mogen planten voor een nieuwe groep Ervaringsdeskundige HARTvrouwen en het mooie werk dat zij in Helderse Buurtkrachtgroepen mogen gaan uitdragen!

× Stuur een whatsapp bericht