Daddy, don’t touch me there

Een onverwachte confrontatie wierp me terug in mijn jeugd...

Klik op afbeelding om song te beluisteren

Het nummer “Daddy” lag lekker in mijn gehoor, en toen… toen pas drongen de lyrics tot me door! Door deze onverwachte confrontatie werd ik in de tijd teruggeworpen op mijn jeugd. De schok was even gevoelig en daarna kwam ruimte voor het radio interview. Afgelopen zaterdag heeft radio MART een interview afgenomen over StichtingHARTvrouwen en ons project. 

Voorafgaande het interview werd dit nummer gedraaid… Eén van mijn HARTvrouwen was in de studio aanwezig en ik belde een paar minuten later in. Zowel Lilian (HARTvrouw) als de twee radio dames: Berryl & Claire en de man die inbelde zorgde voor een podium waarin besproken kon worden wat er nu werkelijk toe doet om ketens van pijn en wangedrag te doorbreken.

“Daddy don’t touch mi there.
I’m gonna tell on you one day I swear.
Can’t you see I’m scared.
You suppose to be ma father.”

Het Estafette mechanisme

Het interview was bedoeld om deelneemsters te werven voor onze buurtkrachtgroepen in Amsterdam Zuidoost die a.s. mei van start gaan. Wat aan bod is gekomen was o.a. hoe je als (alleenstaande) moeder, soms de controle verliest naar je kids. Hoe je daarna door schuldgevoelens en spijt naar manieren en middelen kan grijpen om dit gevoel weer te overstemmen. Hoe je dan nog verder verwijderd raakt van de trouw aan je HART, en voor je het weet, je vastzit aan een keten van pijn. Natuurlijk kennen we ook mooie momenten, maar vaak worden de stappen vooruit in rap tempo afgewisseld door stappen achteruit, of zijwegen die tot weer andere ‘levenslessen’ leiden. Achter dit alles gaat een estafette mechanisme schuil. Daar zit het probleem EN daar ligt ook de oplossing!

Klik op afbeelding en kies 1e deel vanaf minuut 23:30

Elk huisje heeft z'n kruisje

Ze zeggen, elk huisje heeft z’n kruisje. En dat is waar. We maken allemaal pijnlijke ervaringen mee ergens in het leven. Hetzij als kind, hetzij als volwassene. Huiselijk geweld, kindermishandeling, seksueel misbruik… vaak wisselen de rollen van dader en slachtoffer, in deze situaties, zich af… En dat is triest, echter het geeft ook een ingang… want wanneer we de ‘dader’ in onszelf (h)erkennen, hoe klein ook, is de weg naar zelfregie een feit. Zolang we alleen het perspectief van slachtoffer houden, zitten we gevangen. Om uit een patroon/overtuiging/trauma te komen is het nodig om tegengestelde polen te door-zien. In het door-zien zit een overstijgend derde punt, waar heling en zelfregie begint.

It takes one, to know one!

It takes one to know one! Ik durf dit te zeggen omdat het écht zo is en werkt! Ik kan nog steeds geraakt worden, echter ik sta blij, krachtig en wijs in het leven. Altijd opzoek naar de integratie van het deel in het grotere geheel. Veerkrachtig, creatief, positief en constructief bouwend aan een netwerk van vrouwen voor vrouwen en uiteraard mijn eigen leven.

 

En de man dan?

De man die de studio inbelde merkte terecht op: en de man dan! Het is mijn ervaring, en dat van mijn cliënten, wanneer 1 persoon leert om haar hartsintegriteit te (h)erkennen, dan heeft dit direct effect op alle personen waarmee zij in contact staat: mannen, vrouwen, jongens en meisjes. We moeten ergens beginnen. De ketting van pijn kan transformeren naar een bewuste verbinding met je innerlijke Bron van wijsheid: je hartsintegriteit. En dan zit je aangesloten op een Kraan van welbevinden. Deze kraan stroomt zo krachtig en beïnvloed alles wat het raakt. Net als de ketting van pijn, alleen dan de positieve kant op!

Voor vrouwen

ZIJN begint bij ZIEN en écht ZIEN = ZIJN onder leiding van je hart. Wil je dat ook? Heb je in je verleden ervaring gehad met geweld/misbruik? Woon je in Amsterdam Zuidoost? Meld je dan aan en whatsapp naar 085-2006455! Of stuur dit bericht door in je netwerk zodat het anderen kan bereiken voor wie dit interessant is!

Voor mannen

Ik wil de weg die ik nu bewandel graag doorpakken ook voor mannen! Ben jij een man en wil je hieraan meewerken? Ben jij dader en ook slachtoffer geweest? Wil je graag de ketting van pijn – de estafette race doorbreken? Wil je een voorbeeld zijn hoe je bad habits overstijgt en een leven kunt leiden trouw aan je hart? Neem dan contact met mij op!

Plaats een reactie

× Stuur een whatsapp bericht