Susanne – 4 Happinezz

“Hoe je je brein kunt resetten…”

N.a.v. de workshop op de empowerment dag had ik een skype sessie met Deirdre, wat keek ik hier naar uit gezien de inzichten die ik had gehad bij de workshop. Deirdre gaf direct na mijn verhaal aan dat ik vooral fysiek en praktisch dacht, iets wat goed is, maar dat ik ook op een andere manier kan denken en dat deze 2 vormen hand in hand kunnen gaan.

Landelijk Senior adviseur project ervaringsdeskundigheid Huiselijk Geweld en/of Kindermishandeling

Ik ‘moest’ meer de verbintenis met mezelf op gaan zoeken. Deirdre gaf veel inzicht in hoe ons brein werkt en wat we eraan kunnen doen om dit te resetten/programmeren. Ook vroeg zij voorzichtig ‘ben je in de situatie wellicht in slaap gevallen’, mijn antwoord JA, vandaar waarschijnlijk het direct in actie schieten op dit moment, wat fijn om te weten waar het allemaal vandaan komt. Ook gaf Deirdre aan wat zij dacht dat mijn natuurlijke staat van zijn is, en inderdaad dit is iets wat ik heel erg herken. Deirdre vertelde dat alles wat je verder doet dan strikt noodzakelijk alleen maar energie kost, zonde. De manier waarop zij dit zei, werd het me ineens duidelijk. Ik doe wat ik moet doen en verder niet. Zij verdiept zich in korte tijd heel erg in je en weet je op een juiste manier te raken, te informeren en het beste uit jezelf te laten halen. De beste versie van jezelf te worden, je natuurlijk ik.

En…
Nu 5 jaar later gebruik ik veel theorieën uit de training nog steeds, lees ik met regelmaat de brief aan mijn lijf terug en ben ik me nog iedere dag bezig met waar ik dankbaar voor ben. Het heeft mijn leven echt gevormd en ervoor gezorgd dat ik tegenwoordig als professioneel inhoud-/ en ervaringsdeskundige veel kan betekenen voor betrokkenen, gemeenten en instanties. Op zowel beleid, bewustwording, voorlichting, onderzoek etc.

 

Plaats een reactie

× Stuur een whatsapp bericht